MPM Seaside Affair scoort podium in Unlimited en Modified kampioenschap

Alphen, 10 september 2016 – MPM Seaside Affair heeft in zowel het Unlimited als het Modified kampioenschap met twee keer de derde plaats het podium in het eindklassement gehaald. In beide categorieën streed MPM Seaside Affair tot het eind om de titel mee, maar bleek na een lang en druk seizoen de derde plaats het hoogst haalbare.

Op 15 augustus stond in het Belgische Zele voor MPM Seaside Affair de laatste wedstrijd van de Unlimited klasse op het programma. Vooraf was duidelijk dat de dagwinnaar er tevens met de titel vandoor zou gaan en juist op dat zo beslissende moment sloeg bij MPM Seaside Affair de pechduivel toe. In de eerste run van de dag brak er na 10 meter iets in de aandrijflijn van een van de motoren. Daardoor moest MPM Seaside Affair de Pull Off met vier motoren rijden en was dus bij voorbaat kansloos voor een overwinning. Uiteraard werd nog wel een poging gewaagd, maar met een vierde plaats in het dagklassement eindigde MPM Seaside Affair in het Unlimited kampioenschap op de derde plaats. Vervolgens stond op 3 september in Zum de voorlaatste wedstrijd van de Modified klasse gepland. De zachte baan was duidelijk niet geschikt voor de vele pk’s van MPM Seaside Affair waardoor genoegen moest worden genomen met een zesde plaats. Een week later was het in Alphen al de beurt aan de afsluitende ronde van de Modified klasse en uiteraard wilde MPM Seaside Affair het seizoen met een topklassering afsluiten. De baan in Alphen leek vooral bij de start aan de harde kant waardoor diverse deelnemers maar moeilijk van hun plek kwamen. MPM Seaside Affair paste de tactiek daarop aan en na een voorzichtige start werd in een mooie run met de voorwielen in de lucht een afstand van 110 meter neergezet. Uiteindelijk plaatste de volledige top vier van het kampioenschap zich voor de Pull Off. Whispering Giant mocht de Pull Off openen en zette een afstand van 95 meter neer. Dat dit niet genoeg was, bleek al snel want direct daarop was Lambada goed voor 103 meter. Als derde was MPM Seaside Affair aan de beurt waarbij dezelfde tactiek werd toegepast als in de kwalificatierun. Na een voorzichtige start werd het gas opengedrukt, maar tegen de verwachting in begon de tractor te springen en moest de run worden afgebroken. Uiteraard was dit niet de manier waarop het team het seizoen wilde besluiten, zeker niet omdat MPM Seaside Affair daarmee met een vierde plaats net buiten het podium viel. In het kampioenschap werd MPM Seaside Affair wel derde en mocht daarvoor een beker in ontvangst nemen. Voor MPM Seaside Affair wordt het nu tijd voor evalueren en plannen maken voor volgend jaar. Hoe deze plannen er uit gaan zien, is nu nog niet geheel duidelijk, maar dat het team er weer staat en serieus mee blijft doen in de strijd om het kampioenschap, dat is zeker. MPM Seaside Affair was er dit seizoen in beide klassen dichtbij en nu moet het laatste stapje worden gezet.