Team Spierings sluit Dakar Rally in de top 20 af

Het is team Spierings voor de vierde keer oprij gelukt om de Dakar Rally tot een goed einde te brengen. Paul deed dit de eerste drie keer op de motor maar ging tijdens deze editie samen met Jan Pieter van der Stelt van start in een buggy. Het grootste gedeelte van de Rally verliep perfect voor het team waardoor ze waardevolle ervaring op konden doen in het racen in de buggy/SSV-klasse.

Team Spierings verloor tijd in de zevende etappe van de Rally. Na 100 kilometer ging de kogel-aandrijving stuk. Door deze tegenslag vielen ze in het klassement terug naar een 24ste plaats. In de achtste etappe reed het team lange tijd in de top tien, maar vlak voor de eindstreep werden ze alsnog ingehaald. Uiteindelijk kwamen zij als 12de over de finish. Dit was de hoogste positionering van het team.

In de negende en tiende etappe reed het team door gevarieerd terrein van grote duinen, zand en prachtige bergen. Tijdens de tiende etappe wisten Paul en Jan Pieter negentiende te worden en dit was ook hun klassering na tien etappes. Volgens de coureurs was etappe elf de zwaarste dag van de Rally. In het begin waren er namelijk veel duinen die erg zacht waren en soms moeilijk over te steken. In de allerlaatste etappe nam het team geen grote risico’s meer en wisten ze op een eenentwintigste plaats binnen te komen. Dit zorgde voor een prachtige eindklassering op de negentiende plaats.

Tevens zijn ze in het algemeen klassement als best geklasseerde Nederlander over de finish gekomen, wat een mooie prestatie is in dit eerste jaar in de Buggy. MPM, ERA en Optimal feliciteren het team met deze topprestatie en zijn super trots!

Dakar Rally MPM Racing MPM Sports

MPM Sports

Sluiten