Tim en Tom Coronel uit de Dakar Rally 2022

De Dakar Rally stopte in etappe zeven voor de broers Tim en Tom Coronel. Tim had teveel last van zijn rug, de broers vonden het niet verantwoord om door te gaan. “Gezondheid gaat voor” liet Tom ons weten vanuit het bivak in Al Dawadimi.

De schrik zat er nog goed in op de rustdag van de Rally, na het sprongetje in de zesde etappe waarbij Tim serieus zijn rug bezeerde. De opluchting was groot bij de broers dat ze toch van start konden in de zevende etappe. Bij de medische dienst werd een scan gemaakt van de rug van Tim, waarop alleen een oude breuk tevoorschijn kwam, van een jaar of tien geleden in Marokko.

De zevende etappe van de Rally was niet de dag van Tim en Tom. Als gevolg van de pijnlijke rug van Tim konden de broers niet op volle snelheid door de 402 kilometer lange proef naar Al Dawadimi. Dat had tot gevolg dat ze met de 37ste tijd aan de finish kwamen en in het klassement een paar plaatsen moesten inleveren.

De gebroeders Coronel gingen in de achtste etappe niet meer van start. De Century CR7 reed fantastisch, maar de rugklachten van Tim bleken te ernstig te zijn. Gezondheid is het allerbelangrijkste. MPM wenst Tim veel beterschap en ziet alvast uit naar de Rally in 2023!

Dakar Rally MPM Racing MPM Sports

MPM Sports

Sluiten