16000DSG - MPM DSG Special Fluid

MPM International Oil Company heeft wéér een nieuwe versnellingsbakolie aan de productenlijn toegevoegd. Of is het nu een ATF (Automatic Transmission Fluid)? De waarheid ligt zo'n beetje in het midden. /assets/c62d6cf2-2c9d-43ac-8764-609f5fa05434.pngDit nieuwe smeermiddel is namelijk speciaal ontwikkeld voor de 'Doppelstanggetriebe', oftewel de DSG. Deze in opdracht van de Volkswagen-Audi-groep door de Amerikaanse versnellingsbakbouwer BorgWarner ontwikkelde versnellingsbak, kent een elektronische sturing. Kortom, een versnellingsbak waarbij het traditionele koppelingspedaal ontbreekt. Het zal niemand verbazen dat zo’n stukje hightech vernuft alleen presteert met de hulp van een volledig uitgebalanceerde en dito afgestemde smering. MPM International Oil Company presenteert u met trots de speciaal voor de Doppelstang-getriebe, of zoals de Engelsen zeggen 'Direct-Shift Gearbox', ontwikkelde olie:

MPM DSG Special Fluid

Specificatie: VW TL 52182 /assets/df3f4c77-8964-401d-9260-70f98d119a4c.jpg In 2003 zag de DSG-versnellingsbak het levenslicht. Volkswagen bood de zestraps DSG als optie op de sportieve Golf R 32. Niet veel later werd de DSG door Audi gekoppeld aan de VR6-motor van de TT 3.2. Tegenwoordig is de DSG binnen Audi-kringen beter bekend als de S Tronic en kent de DSG zeven versnellingen. Hoewel steeds meer fabrikanten met het idee spelen om de DSG in hun modellen te introduceren, zijn de DSG’s nu te vinden in:
  • Volkswagen Passat (ook als Variant), Passat CC, Golf, Touran, Eos, Jetta, Caddy, Tiguan, Polo (vanaf 2009) en Scirocco;
  • Audi A3, TT, A4, A5 en Q5;
  • Seat Altea, Leon en Toledo;
  • Skoda Octavia, Superb, Yeti en Fabia.
(Voor een aantal van de hierboven genoemde types is een verversingsinterval van 50.000 kilometer voorgeschreven.) Zoals de naam ook aangeeft is MPM DSG Special Fluid een speciaal smeermiddel en volledig afgestemd op de DSG. Dit betekent echter ook dat deze speciale vloeistof alleen maar geschikt is voor dit type versnellingsbak. Gebruik van de MPM DSG Special Fluid in voertuigen waarvoor dit smeermiddel niet is voorgeschreven, heeft nadelige gevolgen. Dit geldt ook voor verkeerd gebruik van andere smeermiddelen. Met vriendelijke groet, MPM International Oil Company.
Product News

MPM Nieuws

MPM Sports

Ga naar MPM Sports
Sluiten